Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Υποδοχή της Παναγιάς Οδηγήτριας στο Νέο Φάληρο (ΦΩΤΟ)

Λαμπρή τελετή υποδοχής της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς Οδηγήτριας (πιστού αντιγράφου ) πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στη πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο.

Να αναφερθεί ότι το πρωτότυπο της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς Οδηγητρίας φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους ενώ το πιστό αντίγραφο παρέδωσε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ,
ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Γέροντας Αλέξιος συνοδευόμενος από μοναχούς της Ιεράς Μονής.

Μετά την παραλαβή της Ιεράς Εικόνας στην πλατεία πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα δέηση παρουσία του Δημάρχου Πειραιά και κ. Ιωάννη Μώραλη, του Βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Κατσαφάδου του Λιμενάρχη Πειραιώς Αρχιπλοίαρχου κ. Κωνσταντίνου Λεοντάρα του Διοικητή του Σώματος Αεροπορίας και Αγημάτων του Πολεμικού Ναυτικού του Λιμενικού Σώματος και της Αεροπορίας ενώ παιάνισαν οι φιλαρμονικές του Λιμενικού Σώματος και του Δήμου Πειραιά.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η μεταφορά της Ιεράς Εικόνας στον Ιερό Ναό με λιτανευτική πομπή και στην συνέχεια τελέστηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονή Ξενοφώντος Γέροντος Αλεξίου.

Στην προσφώνηση του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ αναφέρθηκε στην επικρατούσα κατάσταση την οποία έχουμε περιέλθει λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ζούμε σε εσχατολογικές και πραγματικά εκτός πάσης λογικής ημέρες διότι σήμερα ανατρέπεται καθημερινός η ανθρώπινη οντολογία και φυσιολογία και μεταβάλετε το ανθρώπινο πρόσωπο σε ένα άθυρμα για να είναι εύχρηστο σε κάθε είδους καταδολίευση".

Σε άλλο σημείο ο κ. Σεραφείμ υπογράμμισε: "Σε κάθε Ναό μας θέλουμε να τοποθετείτε μία Ιερά εικόνα της Παναγίας η οποία ώς μητέρα του Θεού και των Ανθρώπων γνωρίζει να συναντιλαμβάνεται, να αγιάζει και να περισκέπει και να αποτελεί μετάρσιο κάθε ανθρώπου καλής θελήσεως. Σήμερα με την δική σας συναίνεση , συγκατάθεση και ευλογία απολαμβάνουμε αυτής της ιδιαίτερης τιμής απολαμβάνουμε σε αυτόν τον μεγαλώνυμο Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου της υποδοχής το Ιερό Αντίγραφο της Ιεράς Εικόνας η οποία ευλογεί την ημάς εν χριστώ αδελφότητα".

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά τους δωρητές κ. Μάρκο, κ. Γεράσιμο και Μάρθα-Ειρήνη Χαρατζή που προσέφεραν αυτή την Ιερά Εικόνα εις μνήμη των γονέων τους, η οποία θα ενθρονιστεί στην αυριανή Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

Επίσης να αναφερθεί ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προσέφερε ένα μικρό αντίγραφο ως ευλογία στους δωρητές του Ιερού Εικονίσματος.

Από την πλευρά του ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους στον σύντομο λόγο του σημείωσε: "Το Ιερό Θησαύρισμα το οποίο βρίσκεται ανάμεσα μας και μας ευλογεί με την χάρη της, αυτό, προσκομίζουν στην Πειραϊκή Εκκλησία διάκονοι της Θεομήτορος , μοναχοί οι οποίοι ασκούνται στο Ιερό της Περιβόλη στο Άγιον Όρος. Όλη η μορφή της μας διαχέει την Ειρήνη του Θεού η οποία γαληνεύει τις ψυχές μας. Η Ιερή Εικόνα που ανήκει πλέον σε εσάς , φιλοτεχνήθηκε με ευλάβεια, προσευχή, νηστεία και αγάπη από ταπεινάς χειράς μοναχών υπηρετούντων τα Ιερά και Όσια της Πίστεως μας στον Ιερό Άθωνα.

Τέλος, να αναφερθεί ότι στον Ιερό Ναό αύριο Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συγχοροστατούντος του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους όπου και κατά την διάρκεια αυτής θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση της Ιεράς Εικόνας της Παναγιάς Οδηγητρίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ώς μόνιμη ευλογία των πιστών.

Διαβάστε περισσότερα »




Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

ΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη (με σχετική σημείωση της πηγής), εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mailoliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, email, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.