Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΤΡΕΞΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ

Ο διάβολος, που πριν αποστατήσει ονομαζόταν Εωσφόρος, ήταν ίσως το πιο έξυπνο ον που έπλασε ο Θεός. Φυσικά τη σοφία και οποιοδήποτε άλλο χάρισμα έδωσε ο Θεός στο διάβολο,

του τα έδωσε για να έχει την ικανότητα να πράττει το καλό και όχι το κακό, όπως λανθασμένα χρησιμοποίησε αυτές τις ικανότητες ο διάβολος. Επειδή ο διάβολος ήταν πλήρης σοφίας και κάλλους, περηφανεύτηκε και ήθελε αυτός να καθήσει στο θρόνο του Θεού ως Θεός. Αυτό ήταν και η αρχή της αποστασίας στον κόσμο.

Ο πειρασμός, η αμαρτία και το ψεύδος που σπείρει ο διάβολος

Ο διάβολος βάζει σε πειρασμό τους ανθρώπους και τους σπρώχνει να παραβιάζουν τις εντολές. Όταν ο διάβολος αποβλήθηκε από τη βασιλεία του Θεού, χάνοντας την αιώνια ζωή, τότε ήρθε ωρυόμενος και με μένος κατά των ανθρώπων να τους παρασύρει και αυτούς προς την αποστασία και την αμαρτία για να χάσουν και αυτοί την αιώνια ζωή.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ

Η πιο ωραία πονηριά του διαβόλου είναι να μας πείσει ότι δεν υπάρχει. Ο Θεός εκφράζεται μέσα από όλα τα πράγματα, ο διάβολος μόνο μέσα από τον άνθρωπο. Η αλήθεια κάνει το διάβολο να κοκκινίζει. Οι μισές δουλειές, οι μισές κουβέντες, οι μισές αμαρτίες, οι μισές καλοσύνες έφεραν τον κόσμο στα σημερινά χάλια. Φτάσε, μωρέ άνθρωπε, ως την άκρα, βάρα και μη φοβάσαι. Πιο πολύ σιχαίνεται ο Θεός το μισοδιάολο παρά τον αρχιδιάολο. Αν κάθεσαι και τσακώνεσαι κάθε μέρα, προσεύχεσαι στον διάβολο. Είναι πιο εύκολο να πιστέψεις στο Θεό και πιο δύσκολο να τον αγαπήσεις. Είναι πιο εύκολο να αγαπήσεις το Διάβολο και πιο δύσκολο να τον πιστέψεις. Στη φαρέτρα του διαβόλου, δεν υπάρχει καλύτερο βέλος για την καρδιά από την απαλή φωνή. Ο Θεός ψαρεύει τις ψυχές με πετονιά, ο σατανάς τις ψαρεύει με δίχτυ. Κάποιος στον ύπνο του παρεκάλεσε τον διάβολο να του υποδείξη μέρος χωρίς θλιβερές αναμνήσεις. Σκάψε, του είπε εκείνος, σκάψε πολύ. Αρκεί. Τώρα μπές μέσα και κουκουλώσου.

Να κάνεις πάντα κάποια δουλειά, ώστε ο διάβολος να σε βρίσκει πάντα απασχολημένο. Αυτός που δεν μπορεί να μισήσει το διάβολο δεν μπορεί να αγαπήσει το Θεό.

Οι άνθρωποι σκέπτονται περισσότερο από όσο αναπνέουν. Σε μια αναπνοή μπορούμε να κάνουμε χίλιες σκέψεις, και αυτό είναι κάτι που δεν το σκεπτόμαστε. Δε σκεπτόμαστε ότι οι σκέψεις που κάνουμε σχηματίζουν τον χαρακτήρα μας, διαμορφώνουν την προσωπικότητά μας, οι σκέψεις που κάνουμε μας δίνουν την ταυτότητά μας και παρουσιάζουν αυτό που είμαστε, σε τέτοιο σημείο που ένας Αμερικανός φιλόσοφος λέει: “είστε αυτό που σκέπτεστε”.

Ολόκληρη η ζωή μας είναι αποτέλεσμα των σκέψεών μας, μπορούμε με τις σκέψεις μας για παράδειγμα να αλλάξουμε το μέλλον μας, το μέλλον μας δεν είναι δεδομένο, δεν υπάρχει γραφτό, δεν υπάρχει κισμέτ, εμείς θα αποφασίσουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας. Με τις σκέψεις μας μπορούμε να κάνουμε και τον Θεό να αλλάξει το μέλλον που είχε κατά νου Του για μας

Επίσης διαβάζουμε ότι ο διάβολος είναι ο πατήρ του ψεύδους. Για κάθε αλήθεια υπάρχει και το αντίστοιχο ψεύδος που σπείρει ο διάβολος. Στην Αγία Γραφή διαβάζουμε ότι ο διάβολος πλανάει τον κόσμο. Ακόμη διαβάζουμε ότι πλανώνται όσοι δεν γνωρίζουν τίς γραφές , δηλαδή αυτοί που δεν μελετούν την Αγία Γραφή, για να γνωρίσουν την αλήθεια και τις ορθές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, πλανώνται με ψευδοδιδασκαλίες από άλλες θρησκείες και φιλοσοφίες Εβραίους.

Θαύματα, οράματα και εμφανίσεις του διαβόλου

Στο εδάφιο Αποκάλυψη 13:13-15 διαβάζουμε ότι θαύματα κάνει και ο διάβολος για να ξεγελάσει τους ανθρώπους ότι είναι ο Θεός. Ακόμη με τη βοήθεια του διαβόλου μπορούν και οι μάγοι να κάνουν θαύματα, όπως θαύματα κάνουν και οι πιστοί, αλλά με τη βοήθεια του Θεού Έξοδος 7:9-12. Ακόμη ίσως κάποιοι να προλέγουν ως ένα σημείο τα μέλλοντα για να μας ξεγελάσουν, να κερδίσουν την εμπιστοσύνη μας και μετά να μας πουν αναληθείς προφητείες ή να μας παρασύρουν στην αμαρτία Ματθαίον 7:22-23. Ο διάβολος είναι σοφότερος του προφήτη Δανιήλ Iεζεκιήλ 28:3 και ίσως γνωρίζει περισσότερο τα μέλλοντα, όπου ως κάποιο σημείο μπορεί να μας τα αποκαλύψει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας.

Μέσα στα καθήκοντα του διαβόλου πριν αποστατήσει, ίσως να ήταν και η διαφύλαξη του νόμου και της τάξης.

Ο διάβολος στον ουρανό ήταν Χερούβ Ιεζεκιήλ 28:14. Πάνω από την κιβωτό της διαθήκης υπήρχαν γλυπτά Χερουβείμ, τα οποία κάλυπταν και προστάτευαν την κιβωτό και τις λίθινες πλάκες με τις δέκα εντολές Έξοδος 37:7-9. Από αυτό συμπεραίνουμε ότι ίσως τα χερουβείμ να ήταν άγγελοι που διαφύλατταν το νόμο. Επομένως ο διάβολος ίσως να ήταν κάτι σαν αρχιφύλακας με καθήκον την διαφύλαξη του νόμου και της τάξης. Αυτό δεν πρέπει να μας ξενίζει. Πόσους αστυνομικούς βλέπουμε στη σημερινή ζωή, αντί να διαφυλάττουν το νόμο, σε κάποιες περιπτώσεις να τον παραβιάζουν περισσότερο από τους υπόλοιπους πολίτες!

Ο διάβολος ως κατήγορος των ανθρώπων

Ενώ ο διάβολος βάζει ο ίδιος τους ανθρώπους να αμαρτάνουν, τους κατηγορεί μετά ότι είναι αμαρτωλοί και πρέπει να χάσουν την αιώνια ζωή. Σε αντίθεση με το διάβολο που κατηγορεί τους ανθρώπους, ο Χριστός είναι ο μεσίτης, ο συνήγορος των ανθρώπων, όπου μεσιτεύει γι’ αυτούς για να κερδίσουν την αιώνια ζωή.

ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΙ ΕΛΑ ΣΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ

Θέλεις η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη; Ζήτησε με πίστη να κατοικήσει ο Ιησούς Χριστός, στην καρδιά σου. Να μορφωθεί επάνω σου. Τα αποτελέσματα είναι σίγουρα. Αντί να “υπαγορεύεις” στον Κύριο τι να κάνει, ζήτησέ Του δύναμη υπακοής και πίστης ώστε να υπαγορεύει Εκείνος κι εσύ να εκτελείς το σοφό και τέλειο θέλημά Του.

Θέλεις να μάθεις κάτι πραγματικά χρήσιμο και αποτελεσματικό; Μάθε να προσεύχεσαι στον αληθινό Θεό με πίστη και αγάπη για το θέλημά Του. Θα δεις θαύματα. Δεν γίνεται να ακούσεις με κλειστά αυτιά, ούτε να δεις με κλειστά μάτια. Δεν γίνεται να μάθεις το θέλημα του Θεού χωρίς καθημερινή μελέτη της Αγίας Γραφής.

Ο Ιησούς Χριστός είναι ζωντανός και θα ξανάρθει στη γη μας Βασιλιάς, να μας παραλάβει να συμβασιλεύσουμε. Το πιστεύεις αυτό; Κάποιοι νομίζουν ότι αγαπούν τον Ιησού Χριστό και ότι τον πιστεύουν, όμως η αγάπη μας αποδεικνύεται με τη ζωή που ζούμε.

Θέλεις να κάνεις κάτι πολύ μεγάλο στη ζωή σου; Αγάπησε το θέλημα του θεού, ακολούθησε το θέλημα του θεού, ζήτησε το θέλημα του θεού με πίστη.

Αν αγαπάς τον Κύριο, πως γίνεται να μην αγαπάς τον διπλανό σου; Αν πιστεύεις στον Κύριο, πως γίνεται να μην ησυχάζεις αναπαυμένος στις υποσχέσεις του; Κάλεσε τον Κύριο να έρθει κοντά σου και θα σε φέρει κοντά Του, στο θρόνο Του, στην αγάπη του, στην αγκαλιά Του!

Πραγματική, ζηλευτή δύναμη δεν είναι η σωματική, ούτε η δύναμη του μυαλού, αλλά η δύναμη της ταπείνωσης, η δύναμη της αγάπης, η δύναμη της υπομονής, η δύναμη που χαρίζει ο Ιησούς Χριστός.

Ο Ιησούς Χριστός που πιστεύουμε ήρθε στη γη μας σωτήρας και θα ξανάρθει βασιλιάς δοξασμένος να παραλάβει τους δικούς του στη δόξα Του! Εσύ πιστεύεις σε Αυτόν τον Ιησού;

Μέσα μας κατοικεί ένα θηρίο, ένας βασανιστής. Είναι ο παλιός εαυτός μας. Αν δεν τον απορρίψουμε, δεν τον νικήσουμε, δεν θα ελευθερωθούμε.

Αν σου αρέσει να νιώθεις τον Ιησού Χριστό φίλο σου, δοκίμασέ Τον και σαν “Κύριό σου και Θεό σου”. Αν δεν νιώθεις καλά, ίσως δεν γίνατε ακόμα φίλοι.






Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

ΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη (με σχετική σημείωση της πηγής), εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mailoliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, email, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.