Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Θεσσαλονίκης Ανθιμος: «Επί 2.000 έτη η Εκκλησία διώκεται» (ΒΙΝΤΕΟ)


Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε σήμερα την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Κανάλας που λάμπρυνε τους εορτασμούς του Πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.

Σήμερα στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος και ο Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος.

Παράλληλα τελέστηκε η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π.Ειρηναίου. Ο Μητροπολίτης Αθνιμος αναφέρθηκε με πατρικά λόγια στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ σε μια αποστροφή του λόγου αναφέρθηκε στα όσα συμβαίνουν σήμερα λέγοντας: Αν μας λένε ορισμένα πράγματα για την Εκκλησία, μην στεναχωριέστε. Επί 2.000 έτη η Εκκλησία διώκεται, αναθερμαίνεται και θα συνεχίσει έως ότου θέλει ο Θεός».

Παρακολουθήστε το βίντεο από τη Θεία Λειτουργία…



πηγη

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

ΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη (με σχετική σημείωση της πηγής), εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mailoliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, email, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.