Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Μία ψυχή ζει μετά τον θάνατο και επικοινωνεί μαζί μας;

Ζούσε σε ένα πανέμορφο νησί στο Αιγαίο ένα πολύ ευσεβή ορθόδοξο ιερέα. Η ψυχή του ήταν γεμάτη με συμπόνια για τα μέλη του ποιμνίου του και ειδικά για εκείνους που είχαν υποστεί τραγωδίες. Λοιπόν ήλθε η ώρα να υποστεί τραγωδία στη ζωή του.
Η κόρη του, που ήταν μια εξαιρετική νεαρή γυναίκα, είχε παντρευτεί έναν εξαιρετικό νεαρό. Η κόρη έμεινε έγκυος και έφτασε η ώρα της να φέρει μια νέα ζωή στον κόσμο.

Δυστυχώς, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας γέννησης, η κόρη του ιερέα πέθανε. Κάλεσε το σπίτι της στην αιωνιότητα για να συναντήσει τον Δημιουργό της, αφήνοντας την οικογένειά της με μεγάλη θλίψη. Ο πατέρας της, ο ιερέας, θλίβευσε τρομερά τη μετάβασή της από αυτή τη ζωή και παρ 'όλα αυτά παρέμεινε πιστή στο Θεό του και δοξάστηκε το άγιο όνομα Του. Ο ιερέας εξέφρασε τη μεγάλη του αγάπη για την κόρη του, προσευχώντας θερμά για την ανάπαυλα της ψυχής της και προσφέροντας δωρεές στους φτωχούς με το όνομα της κόρης του.

Ο ιερέας είχε έναν αδελφό που είχε εργαστεί ως καπετάνιος του πλοίου όλη του τη ζωή. Ήταν τώρα συνταξιούχος και ξοδεύει το υπόλοιπο της ζωής του στο αγαπημένο του νησί. Είχε αποκτήσει ένα καλό αυγό φωλιά για τη συνταξιοδότησή του και απολάμβανε τώρα τους καρπούς των δικών του εργασιών. Αλλά δυστυχώς γι 'αυτόν, ήταν σχεδόν αθεϊστής, παρά το γεγονός ότι είχε μια καλή καρδιά. Ο ιερέας είχε ένα πολύ φιλόξενο σπίτι και πολλοί από τους εθελοντές του στην Εκκλησία συγκεντρώνονταν τα βράδια στο σπίτι του ιερέα. Αυτοί οι άνθρωποι θα καθίσουν γύρω από το πόσιμο ζεστό τσάι και μιλάμε για τα προβλήματα του κόσμου.

Ένα βράδυ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων τους, ο καπετάνιος είπε απότομα στον αδερφό του τον ιερέα: "Περιμένετε λίγο, αγαπητός πατέρας μου. δεν πιστεύετε πραγματικά ότι η ζωή συνεχίζεται μετά το θάνατο και ότι η κόρη σας μας βλέπει τώρα. ξέρει τι λέμε και τι κάνουμε! "Ο ιερέας προσπάθησε ήρεμα να βοηθήσει τον αδελφό του να ασχοληθεί με την έλλειψη πίστης του επειδή γνώριζε βαθιά ότι η ψυχή του υπέφερε από μια θανάσιμη ψυχρή καρδιά. Παρά την προσπάθεια του ιερέα να τον κατευθύνει στον δρόμο της πιστότητας, φάνηκε ότι δεν είχε αντίκτυπο σε αυτόν.

Μια νύχτα ο ιερέας είδε την κόρη του σε ένα όνειρο. Τον φάνηκε να περιβάλλεται με έντονο φως, ντυμένος με άσπρο και με μεγάλη χαρά που του είπε: "Αγαπητέ πατέρα, θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για ό, τι κάνατε για μένα. Είστε αγάπη, οι προσευχές σας και οι προσφορές που κάνετε στις φιλανθρωπίες για λογαριασμό της ψυχής μου. Παρακαλώ κάντε μου μια χάρη και πείτε στον θείο μου τον καπετάνιο ότι θέλω να τον ευχαριστήσω πάρα πολύ για τα ψάρια που μου έστειλε ». Αυτό είπε η κόρη στον πατέρα της με αγγελική φωνή και στη συνέχεια απλώς εξαφανίστηκε.


Όταν ο ιερέας ξύπνησε το πρωί, ήταν γεμάτος από χαρά και συγκίνηση. Την ίδια νύχτα κατά τη διάρκεια της βραδινής συγκέντρωσης στο σπίτι του ιερέα, ο ιερέας μίλησε σε όλους για το όνειρό του εκείνο το βράδυ. Όλοι κινήθηκαν από το όνειρο, εκτός από τον απίστευτο καπετάνιο. Αλλά όταν ο ιερέας είπε στον καπετάνιο ότι η ανιψιά του τον ευχαρίστησε για τα ψάρια που την έστειλε, ο καπετάνιος σηκώθηκε ξαφνικά, τα μάτια του γεμίζουν με δάκρυα και τα χέρια του άρχισαν να τρέμουν. Μέχρι εκείνη την στιγμή ο ιερέας δεν κατάλαβε την έννοια του ψαριού και του καπετάνιου. Ακούγοντας αυτό το μήνυμα από την ανιψιά του, η κρυμμένη πίστη του καπετάνιου εξέφραζε τον εαυτό του: Είπε «ο Θεός μου» καθώς φαινόταν συγκεχυμένος σε όλους όσους συγκεντρώνονταν στο δωμάτιο.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι τον ρωτούσαν τι συμβαίνει σε αυτόν και γιατί ήταν τόσο αναστατωμένος και συναισθηματικός. Όταν ο καπετάνιος ηρεμήθηκε καθόταν στην καρέκλα του και με δάκρυα που τρέχουν στα μάγουλά του, τους είπε με ταπεινή φωνή: «Ναι, είναι αλήθεια ότι οι ψυχές ζουν και μας βλέπουν. Το λέω αυτό γιατί την ημέρα της κηδείας ετοιμαζόμουν να πάω στην εκκλησία για την κηδεία. Αισθάνθηκα πολύς πόνος στην καρδιά μου. Ξέρετε αγαπητέ ιερέα πόσο πολύ αγάπησα την κόρη σου. Ήταν πάντα σαν άγγελος. Αυτή τη στιγμή ένας φίλος μου ψαρά έφτασε από ένα αλιευτικό ταξίδι. Τον είπα στο παρελθόν ότι όταν έπιασε ένα καλό ψάρι που θα έπρεπε να τον φέρει σε μένα και θα τον πληρώσω. Λοιπόν, όταν πλησίασε εκείνη τη στιγμή κατευθυνόμουν προς την Εκκλησία. Τον θυμήθηκα και τον έκοψα απότομα λέγοντας: Δεν θέλω τίποτα, γιατί σήμερα θάβω την ανιψιά μου. Ο άντρας ήταν έκπληκτος από αυτό. Έγινε σιωπηλός και πάγωσε στη θέση του.


Αισθάνθηκα τότε γι 'αυτόν και του είπα: Τώρα θα σας πληρώσω για τα ψάρια και θα μπορέσετε να δώσετε τα ψάρια σε κάποιον φτωχό για λογαριασμό της ψυχής της ανιψιάς μου. Ο ψαράς πήρε τα χρήματα, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και γρήγορα άφησε. Δεν έχω μοιραστεί αυτή τη συνάντηση με κανέναν άλλον και ξέχασα τα πάντα γι 'αυτό. Αλλά μπορείτε τώρα να φανταστείτε ότι η ψυχή της ανιψιάς μου με ευχαρίστησε επειδή της έστειλα τα ψάρια. »Όπως είπε αυτό, ο καπετάνιος σκούπισε ακόμα τα δάκρυα από το πρόσωπό του. Στη συνέχεια, χαμογέλασε σε όλους με ένα γλυκό χαμόγελο. "Όταν είδε αυτό το χαμόγελο ο ιερέας διακρίνει ότι ο αδελφός του, ο καπετάνιος, είχε γίνει πλέον πιστός. Η νύχτα της δυσπιστίας είχε εξοριστεί.


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"


Το oliiorthodoxia.blogspot.gr  ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail oliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου