Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Οι επιστήμονες διαβάζουν το παλαιότερο σωσμένο κείμενο της Αγίας Γραφής

ι επιστήμονες κατάφεραν να διαβάσουν το παλαιότερο βιβλικό κείμενο που βρέθηκε ποτέ. Ο 2,000 ετών παλαιός κύλινδρος βρισκόταν εδώ και δεκαετίες στα χέρια των αρχαιολόγων αλλά ήταν αδύνατο να διαβαστεί καθώς ήταν πολύ επικίνδυνο να ανοίξει και διαβαστεί λόγω της παλαιότητάς
του. Με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα απεικόνισης έγινε τελικά εφικτό να διαβάσουν τα αποσπάσματα, τα οποία προέρχονται από το βιβλίο του Λευιτικού.  Οι μελετητές πίστευαν ότι η Βίβλος στην Εβραϊκή γλώσσα, υπάρχει στην τυποποιημένη της μορφή εδώ και περίπου 2000 χρόνια, αλλά ποτέ δεν είχε υπάρξει φυσική απόδειξη, μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τη μελέτη. Προηγουμένως, τα παλαιότερα γνωστά κομμάτια του σύγχρονου βιβλικού κειμένου που χρονολογούνται από τον 8ο αιώνα.

Το κείμενο που ανακαλύφθηκε στον κύλινδρο Ein Gedi είναι "100% πανομοιότυπο" με την έκδοση του βιβλίου του Λευιτικού που χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες, δήλωσε ο Εμμανουήλ Τόβ από το εβραϊκό πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, που συμμετείχε στη μελέτη.

"Αυτό είναι πολύ καταπληκτικό για εμάς" είπε. "Το κείμενο παραμένει το ίδιο εδώ και 2.000 χρόνια."

Πηγή

Πηγή



Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail oliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου