Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Νεαπόλεως: ''Το κήρυγμα του Προδρόμου είναι σήμερα επίκαιρο όσο ποτέ'' (ΦΩΤΟ)

Νεάπολη | Χρήστος Καναρόπουλος
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μέσα σε κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως τίμησε την αποτομή της τιμίας κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου με επίκεντρο τον πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό Τιμίου Προδρόμου στην ακρόπολη της Νεάπολης.

Ευσεβείς πιστοί πλήρωσαν τον περικαλλή Ιερό Ναό για να τιμήσουν τον τελευταίο μεγάλο Προφήτη και Πρόδρομο του Κυρίου, συμμετέχοντας στον πανηγυρικό Όρθρο και στην λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, των οποίων προεξήρχε ο κυριάρχης Επίσκοπος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, πλαισιούμενος από Ιερείς της Ι. Μητροπόλεως και όχι μόνο.

Ιδιαίτερη ευλογία για τους πιστούς η προσκύνηση τεμαχίου του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού από τα Ιεροσόλυμα, το οποίο φυλάσσεται ως πολύτιμος θησαυρός στο σκευοφυλάκιο της Ι. Μητροπόλεως.

Παρουσία του πρώην Υπουργού κ. Γιώργου Ορφανού, του Προέδρου της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας και Δημάρχου Αμπελοκήπων κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και εκπροσώπων του Στρατού, ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πυκνό εκκλησίασμα μίλησε για τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο που έδειξε τον δρόμο της μετανοίας, της άσκησης, της προσφοράς και της μαρτυρίας, που άνοιξε τον δρόμο για τον Ιησού Χριστό για να επιτελεστεί το σωτηριολογικό έργο.

"Ο εορτολογικός λειτουργικός κύκλος, αέναος γύρω από το χρόνο της ιστορίας, ομορφαίνει και ιεροποιεί τη ζωή μας και "μπολιάζει" το χρόνο της ιστορίας με το χρόνο του Θεού" είπε στην αρχή της ομιλίας του αναφερόμενος στην τελευταία μεγάλη εορτή του καλοκαιριού για να αναλύσει την προσωπικότητα του Αγίου ενδόξου Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο οποίος σφράγισε την ιστορία της παρουσίας του Χριστού στον κόσμο.

"Μετέωρος μεταξύ ουρανού και γης, πάνω στο όριο μεταξύ Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, επίγειος άγγελος, δυνατός και ρωμαλέος σε τόπο άγονο και σκληρό ο Άγιος Πρόδρομος ήταν προάγγελος του ασκητικού ιδεώδους, ήταν μια καθαρή φωνή αλήθειας και δικαιοσύνης" είπε ο Ποιμενάρχης της Νεάπολης σημειώνοντας ότι οι αρετές της αυτές λείπουν στις μέρες μας γιατί η αλήθεια δεν χαρακτήριζει τους λόγους μας και η δικαιοσύνη δεν είναι μάθημα για να μαθητεύσουμε, μιας και ο καθείς στα ίδια και στα προσωπικά του εξαντλεί την αλήθεια και την δικαιοσύνη.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του έκανε λόγο για το κήρυγμα του Προδρόμου που είναι κήρυγμα μετανοίας και ταπείνωσης σημειώνοντας ότι είναι επίκαιρο στις μέρες μας όσο ποτέ άλλοτε γιατί διακρίθηκε με την παρρησία της αληθείας και της δικαιοσύνης και με τον λόγο της μετανοίας, γι' αυτό πάντοτε θα προδρομεί και θα ακούγεται.

"Η μετάνοια είναι αυτό που χρειάζομαστε σήμερα, να αλλάξουμε ουσιαστικά τον τρόπο σκέψης της ζωής μας και να ακούσουμε την ελεγκτική φωνή του Προδρόμου που μας καλεί να αλλάξουμε και να βρισκόμαστε διαρκώς σε εγρήγορση. Ο δρόμος της μετανοίας είναι δύσκολος και χωρίς κόπο δεν γίνεται να τον ακολουθήσουμε. Αυτόν το δρόμο έδειξε ο Πρόδρομος, με τον αγώνα και το μαρτυρίο του, και το ξίφος του Δημίου τον οδήγησε σε Εκείνον που τόσο πόθησε και προφήτευσε" είπε και ευχήθηκε να ακουστεί η φωνή του Προδρόμου και να ποθήσουμε Κλήρος και Λαός την αλήθεια και την δικαιοσύνη.

                      ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

ΠΗΓΗ 


Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail oliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου