Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Συνέλαβαν Πρόεδρο Εκπολιτιστικού Συλλόγου γιατί έκανε δενδροφύτευση… με άδεια του Δήμου

Ακριβώς πίσω από το Ιερό της Αγίας Μαρίνας, στη συνοικία Μακρυγιάννη, υπάρχει μια έκταση, έκτασης περίπου ενός στρέμματος, το οποίο ανήκει στο Δήμο και μέχρι τώρα εκεί «παρατούσαν» εγκαταλελειμμένα Ι.Χ., ή στάθμευαν τα αυτοκίνητά τους οι περίοικοι ή και ενίοτε κάποιοι χρήστες ναρκωτικών ουσιών της περιοχής… έκαναν την δόση τους.

Τόσο η Εκκλησία όσο και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής ζήτησαν από το δήμο να αξιοποιηθεί το συγκεκριμένο κομμάτι, δηλ. να φυτευτούν δέντρα, να τοποθετηθούν παγκάκια ώστε να αναπλαστεί η συγκεκριμένη έκταση και να «απαλλαγούν» οι κάτοικοι της συνοικίας από την «βρωμιά»! Ο Δήμος με έγγραφό του παραχώρησε την έκταση ώστε να τη φροντίζει ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος.


Μετέφερε μάλιστα στο σημείο δενδρύλλια ώστε να γίνει δενδροφύτευση αλλά και παγκάκια για τη διαμόρφωση του χώρου. Περιέργως όμως διεφάνη ότι κάποιοι… δεν ήθελαν τα έργα. Ετσι την ώρα που τα μέλη του Συλλόγου είχαν ξεκινήσει να φυτεύουν τα δενδράκια, έγινε καταγγελία στην Αστυνομία, στο σημείο έσπευσε περιπολικό και συνέλαβε την πρόεδρο του Εκπολιτιστικού Πόπη Διαμαντοπούλου. Προφανώς την καταγγελία έκαναν κάποιοι που «βολεύονταν» από το πάρκινγκ ή και την ασυδοσία που επικρατούσε στον χώρο. 

Ο Δήμος πληροφορήθηκε άμεσα το συμβάν, ο αντιδήμαρχος Χρήστος Κορδάς μετέβη άμεσα στο Γ’ Αστυνομικό Τμήμα όπως και ο Πρόεδρος του Αντολικού Διαμερίσματος Δημήτρης Αναγνωστόπουλος. 

 Οι αστυνομικοί άφησαν ελεύθερη την πρόεδρο, αλλά τόνισαν στον Κορδά προκειμένου να μην προχωρήσουν σε μήνυση να τους αποδείξει ο Δήμος ότι ο χώρος ανήκει σε αυτόν. Ο Κορδάς τους επεσήμανε πως το οικόπεδο είναι στην κυριότητα του Δήμου, εις γνώση του γινόταν δενδροφύτευση από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο και δεν είναι δυνατόν, κάθε φορά που προχωρά σε μία αντίστοιχη ενέργεια να ενημερώνει εγγράφως την Αστυνομία! Αναμένονται εξελίξεις… μάλλον δικαστικές!



Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου