Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Δίψα για τη ζωή…

Δίψα για ζωή
Η δίψα είναι άμεση ανάγκη του ανθρώπου, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες, όταν το θερμόμετρο πολλές φορές ξεπερνά τους 35 και 40 βαθμούς Κελσίου.

Από τίποτε άλλο δεν έχει ανάγκη περισσότερο ο οργανισμός του ανθρώπου εκείνες τις θερμές ημέρες και ώρες παρά από καθαρό δροσερό νερό.

Οι διάφορες εταιρείες παραγωγής αναψυκτικών διαφημίζουν τα προϊόντα τους χρησιμοποιώντας το σύνθημα «δίψα για ζωή» και παρακινούν τους ανθρώπους να σβήνουν τη φλόγα της σωματικής δίψας με αυτά και να δίνουν ζωή στον ταλαιπωρημένο από τον καύσωνα του καλοκαιριού οργανισμό τους.

Εάν όμως υπάρχει έντονη σωματική δίψα, υπάρχει και άλλη δίψα.
Δίψα για ζωή αιώνια.

Και αυτή η δίψα για ζωή αιώνια είναι έμφυτη στον άνθρωπο. Πλάσθηκε ο άνθρωπος για να ζει.

Γι’ αυτό προσπαθεί να παρατείνει τη ζωή του σ’ αυτό τον κόσμο.

Εξευρίσκει τρόπους και μέσα που του δίνουν ζωντάνια, τον αναζωογονούν, τον ζωηρεύουν, έστω και αν το σώμα του γηράσκει και οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν.

Δεν μπορεί να συμβιβασθεί με τη γήρανση και το θάνατο.

Και έχει άσβεστη την επιθυμία, σφοδρό τον πόθο για συνέχιση της ζωής του και μετά την έξοδό του από τον παρόντα κόσμο.

Την ικανοποίηση αυτής της άσβεστης δίψας για αιώνια ζωή την προσφέρει μόνο ο Θεάνθρωπος Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

«Εάν τις διψά, ερχέσθω προς με και πινέτω», φωνάζει προς όλους.

Εάν κανείς αισθάνεται πόθο και δίψα όχι για αγαθά υλικά και φθαρτά αλλά για την εσωτερική γαλήνη και τη μακαριότητα της θείας ζωής, ας έρχεται σ’ Εμένα με πίστη και ας πίνει ελεύθερα.

Κοντά μου θα ξεδιψάσει, θα ικανοποιηθούν όλοι οι ευγενείς πόθοι του και θα βρει ανάπαυση η ψυχή του (Ιω. ζ’ 37).

Κοντά μου όποιος με ακολουθεί, δεν θα διψάσει πνευματικώς ποτέ.

Το νερό που θα του δώσω, θα μεταβληθεί μέσα του σε πηγή που δεν θα στερεύει, αλλά θα αναβλύζει και θα πηδά και θα τρέχει πάντοτε, για να του μεταγγίζει ζωή αιώνια (Ιω. δ’ 14).

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός είναι ο Υιός και Λόγος του Θεού, που προσέβαλε την ανθρώπινη φύση.
Έγινε άνθρωπος όμοιος με εμάς.

Στο πρόσωπο του σαρκωθέντος Υιού και Λόγου του Θεού έχουμε τη φανέρωση του Θεού, που είναι ζωοποιός και πηγή της ζωής.
Ήρθε στον κόσμο για να μεταδώσει ζωή στο ποίμνιό Του, στα μέλη της Εκκλησίας Του.

«Εγώ ήλθον ίνα ζωήν έχωσι και περισσόν έχωσι» (Ιω. ι’ [10] 10).

Ήρθε για να δώσει ζωή στους πιστούς. Να δικαιωθούν, να αγιασθούν και να δοξασθούν. Να έχουν άφθονη τη Χάρι Του.

Τώρα πλέον γνωρίζουμε τη σωστή απάντηση στις πολλές και κάποτε ανεύθυνες προτάσεις για σβήσιμο της μεγάλης πνευματικής δίψας που έχουμε για ζωή.

Η σωματική δίψα για να κατασιγάσει έχει ανάγκη όχι από μολυσμένα λασπόνερα, αλλά από δροσερό και γάργαρο καθαρό νερό ή άλλα υγιεινά αναψυκτικά, που προσφέρονται γι’ αυτές τις θερμές ώρες της ζέστης και του καύσωνα.

Και η δίψα για ζωή αιώνια ικανοποιείται μόνο από τον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

Δεν μπορεί να ξεδιψάσει ο άνθρωπος από «λασπόνερα», από τις διάφορες δηλαδή ιδεολογίες και φιλοσοφίες, έστω και εάν κάποιες από αυτές υπόσχονται ότι θα λύσουν όλα τα κοινωνικά προβλήματα και θα ικανοποιήσουν τις αναζητήσεις του ανθρώπου.
Την αληθινή, πραγματική ζωή μεταδίδει ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός στους πιστούς Του μέσα στην Εκκλησία Του με τα ιερά Μυστήρια, με τη Διδασκαλία Του, με όλη τη ζωή της.

Για τη σωματική δίψα ο καθένας μας εφευρίσκει τρόπους και μέσα για να την σβήσει. Είναι ανάγκη και την πνευματική μας δίψα να ικανοποιούμε.

Και μαζί με τον Ψαλμωδό να επαναλαμβάνουμε: «Εδίψησεν η ψυχή μου προς τον Θεόν τον ισχυρόν τον ζώντα. πότε ήξω και οφθήσομαι τω προσώπω του Θεού;» (Ψαλ. μα’ [41] 3-4).

Με δίψα και επιθυμία ισχυρή πόθησε η ψυχή μου τον Θεό, που δεν είναι νεκρός, όπως τα είδωλα, αλλά είναι ισχυρός και δυνατός και πηγή που ξεδιψά και χορταίνει και μεταδίδει ζωή στην ψυχή μου.

Πότε θα αξιωθώ να βρεθώ στο Ναό και να παρουσιασθώ ενώπιον του Θεού και να λάβω μέρος στη λατρεία Του;

Να διψούμε τον θείο Του λόγο, να διψούμε τη θεία Λατρεία, τη συμμετοχή μας στο ζωοπάροχο Μυστήριο της θείας Ευχαριστίας.

Να διψούμε την επικοινωνία μας με τον άγιο Θεό στην καθημερινή μας προσευχή.

Αυτά είναι το καθαρό, γάργαρο νερό για να ικανοποιήσουμε την πνευματική μας δίψα. Για να χαιρόμαστε τη ζωή μας και να πορευόμαστε προς την άπειρη χαρά της ζωής που δεν έχει τέλος, την άπειρη Βασιλεία του Θεού.

ΠΗΓΗ 


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου