Δευτέρα 11 Ιουνίου 2018

Μετόχι Αγιορειτών Πατέρων στη Ν. Ιωνία: Για πρώτη φόρα χτύπησε η καμπάνα-Η συγκίνηση του γέροντα Αλέξιου

Του Κώστα Καραμεσίνη- ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ : Νέα Ιωνία-2 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκαν τα θυρανοίξια του Ιερού Ναού Αγιορειτών Πατέρων στη Νέα Ιωνία Αττικής, Ιερό Μετόχι της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αγίου Όρους.
Η προσφορά της οικογενειακής κατοικίας του Ιερομόναχου Γρηγορίου της ομώνυμης Μονής και η μεγάλη επιθυμία του καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμανδρίτου κ. Αλεξίουνα δημιουργήσει έναν πνευματικό φάρο στην Αττική, δημιούργησαν πριν δύο χρόνια ένα χώρο πνευματικής ανάτασης.


Η αθρόα προσέλευση των πιστών σε όλες τις ακολουθίες με την πάροδο του χρόνου δημιούργησαν το αδιαχώρητο στο μικρό Ιερό Ναό. Δύο χρόνια μετά ο Γέροντας Αλέξιος αποφάσισε να προσθέσει στο καθολικό ένα Πρόναο, όσο του επέτρεψε ο μικρός χώρος της έκτασης του οικοπέδου. Στο χώρο πρόσθεσε και το καμπαναριό του με μια πολύ όμορφη κρήνη.

Η καμπάνα και το καμπαναριό έγιναν με την ευγενική χορηγία της κυρίας Λουκίας Ιωάννου Καναβού.

Την Παρασκευή, 8 Ιουνίου, προπαραμονή της Εορτής των Αγιορειτών Πατέρων, ο Γέροντας Αλέξιος σήμανε για πρώτη φορά την Καμπάνα του Ιερού Μετοχίου στη Νέα Ιωνία Αττικής.

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους αξιότιμους αναγνώστες μας ότι ο Αξιοσέβαστος Γέροντας έχει οργανώσει και κατασκευάσει Πνευματικούς Φάρους σε πολλά σημεία της χώρας μας από τα νεανικά του χρόνια. Ο Θεός να του δίνει υγεία και δύναμη για να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.


πηγη


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου