Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Μερικοί άνθρωποι μου λένε ότι είναι σκανδαλισμένοι επειδή βλέπουν πολλά πράγματα στραβά στην Εκκλησία.

Μερικοί άνθρωποι μου λένε ότι είναι σκανδαλισμένοι επειδή βλέπουν πολλά πράγματα στραβά στην Εκκλησία. Τους λέω ότι εάν ρωτήσετε μια μύγα: "Υπάρχουν λουλούδια σε αυτήν την περιοχή;" θα πει, "Δεν ξέρω για τα λουλούδια, αλλά εκεί μέσα σε αυτό το σωρό σκουπιδιών μπορείς να βρεις όλη την βρωμιά που θέλεις. "Και θα συνεχίσει να απαριθμεί όλα τα βρώμικα πράγματα που υπήρχαν.

Τώρα, αν ζητήσετε μια μέλισσα, "Έχετε δει κάποια ακάθαρτα πράγματα σε αυτόν τον τομέα;" θα απαντήσει, "Ακάθαρτα πράγματα; Όχι, δεν έχω δει κανένα. ο τόπος εδώ είναι γεμάτος από τα πιο ευωδιαστά λουλούδια. "Και θα συνεχίσει να ονομάζει όλα τα λουλούδια του κήπου ή του λιβαδιού.

Βλέπετε, η μύγα ξέρει μόνο πού είναι τα ακάθαρτα πράγματα, ενώ η μέλισσα ξέρει πού είναι η όμορφη ίριδα ή ο υάκινθος.

Όπως έχω καταλάβει, κάποιοι μοιάζουν με τις μέλισσες και κάποιοι μοιάζουν με τη μύγα. Εκείνοι που μοιάζουν με τη μύγα προσπαθούν να βρουν το κακό σε κάθε περίσταση και είναι απασχολημένοι με αυτό. δεν βλέπουν κανένα καλό οπουδήποτε. Αλλά εκείνοι που μοιάζουν με τη μέλισσα βλέπουν μόνο το καλό σε όλα όσα βλέπουν. Ο ηλίθιος άνθρωπος σκέφτεται ανόητα και παίρνει τα πάντα με λάθος τρόπο, ενώ ο άνθρωπος που έχει καλές σκέψεις, ανεξάρτητα από το τι βλέπει, ανεξάρτητα από αυτό που του λέτε, διατηρεί μια θετική και καλή σκέψη.

+ Άγιος Παΐσιος του βουνού. Άθως, "Καλές και κακές σκέψεις", Πνευματικές συμβουλές ΙΙΙ: Πνευματικός αγώνας


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"