Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Ένα συγκινητικό περιστατικό στο Συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης

Ήμασταν την Κυριακή το μεσημέρι μαζί με τον πνευματικό μας πατέρα, τον Αρχιμ. π. Συμεών Αναστασιάδη, στο Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία μας, ο κόσμος εκατοντάδες χιλιάδες.

Το κλίμα που επικρατούσε σε έκανε Εθνικά υπερήφανο, αισθανόσουν ότι παρ' όλες τις προσπάθειες πολιτικών κύκλων να μας κάνουν απάτριδες, η αγάπη προς την Πατρίδα ακόμη καλά κρατεί.

Μέσα στο πλήθος μάς σταματούν γνωστοί και άγνωστοι για να τον χαιρετίσουν και να πάρουν την ευχή του.

Εμείς τα πνευματικά του παιδιά τον βλέπαμε με περηφάνια να κρατάει ψηλά την Ελληνική Σημαία και να ανεμίζει μαζί με το ράσο του και ο κόσμος να τον σταματά και να του δίνει συγχαρητήρια και να του λέει ότι: «θέλουμε εσάς τους ιερείς να σας βλέπουμε μπροστάρηδες στους Εθνικούς αγώνες». Mόνο καλούς λόγους άκουγες από όσους συναντούσαμε.

Στην διαδρομή που έπρεπε να διανύσουμε, και ήταν μεγάλη λόγω του κλεισίματος των δρόμων, για να φτάσουμε στο χώρο της συγκέντρωσης συναντήσαμε πάρα πολλούς κληρικούς όλων των ηλικιών, όλοι τους γεμάτοι Εθνική περηφάνια και έτοιμοι για αγώνες έδιναν τη δικιά τους μαρτυρία ότι η Εκκλησία είναι εδώ και ότι όλοι μαζί οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά για να δώσουμε στην Κυβέρνηση τα όπλα που χρειάζεται, την λαϊκή ετυμηγορία, την εντολή για αντίσταση στους αρχαιοκάπηλους και παραχαράκτες της Ιστορίας.

Ξαφνικά όμως μέσα στο πλήθος μας περίμενε μια έκπληξη... πέφτουμε πάνω στον 86χρονο πατέρα του πνευματικού μας! Τι ακριβώς είχε συμβεί...

Ο κυρ-Αλέξανδρος, φοβούμενος ότι δεν θα τον αφήσουν να πάει στο συλλαλητήριο λόγω ηλικίας, δεν λέει σε κανέναν το σχέδιό του.

Βάζει τρεις σημαίες σε μια σακούλα, την κρύβει κάτω από το παλτό του και φεύγει από το σπίτι. Δήθεν ότι πάει κάπου αλλού διότι, όπως μας εξήγησε, ήδη από το πρωί η γριά σύζυγός του μουρμούριζε και του έλεγε να μην πάει στο συλλαλητήριο γιατί είναι γέρος άνθρωπος και δεν θα αντέξει την ταλαιπωρία.

Το πρωί εκκλησιάστηκε ως συνήθως και φεύγει νωρίς από το σπίτι για να προλάβει τη συγκοινωνία η οποία σε λίγο θα σταματούσε για να είναι εγκαίρως στο χώρο του Συλλαλητηρίου μιας και δεν οδηγεί.

Δεν το έλεγε η ψυχή του να μείνει τέτοια μέρα μέσα στο σπίτι. Αισθάνεται ότι είναι ιερό του καθήκον να είναι εκεί παρών παρ' όλη την ηλικία του και τις ασθενείς δυνάμεις του και με χίλια δυο προβλήματα υγείας. Χωρίς το μπαστούνι του που μόλις πριν λίγες μέρες το είχε χάσει και δεν είχε προλάβει να αγοράσει άλλο.

Όταν έφτασε στο χώρο βγάζει τις σημαίες και ντύνεται ολόκληρος με την γαλανόλευκη! Τη μία σημαία τη βάζει στην πλάτη του, την άλλη μπροστά του και τις ενώνει με αυτοσχέδιο τρόπο για να μην του γλιστράνε. Την τρίτη την κρατούσε στο χέρι του για να την ανεμίζει.

Τον βρήκαμε μόνο του να παρακολουθεί με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες, συγκινηθήκαμε όλοι μας μα περισσότερο ο γιος του και πνευματικός μας Πατέρας, που τον είδαμε γέρο άνθρωπο στις επάλξεις για τα Εθνικά Δίκαια.

Βούρκωσαν τα μάτια του πατέρα Συμεών που προσπάθησε επιμελώς να το κρύψει αλλά εμείς είδαμε το δάκρυ που έτρεξε, για το αγωνιστικό φρόνημα του πατέρα του.

Φυσικά δεν παραλείψαμε να φωτογραφηθούμε με τον κυρ-Αλέξανδρο, δεν θα αφήναμε το περιστατικό χωρίς να το καταγράψει ο φακός... Η συνάντηση πατέρα και γιου έτσι όπως έγινε ήταν μια ευλογία...

Είμαστε περήφανοι για τον κυρ-Αλέξανδρο τον παλαίμαχο Καθηγητή που άφησε ιστορία στα σχολεία που δίδασκε και που συνεχίζει και σε αυτή την ηλικία να παραδίδει μαθήματα, να διδάσκει μικρούς και μεγάλους με το παράδειγμά του... Ζήτω η Ελληνικότατη Μακεδονία μας!

Γράφει η Ευαγγελία Σινάδου



Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη (με σχετική σημείωση της πηγής), εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mailoliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, email, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.