Σελίδες

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Ασθενής, Ασθενή Δεν Γιατρεύει!!

Ο σύγχρονος άνθρωπος παραδομένος στον υλισμό και στο κοσμικό πνεύμα, βυθισμένος στις αυταπάτες και τις ψυχώσεις του αδυνατεί να κατανοήσει το οφθαλμοφανές.

Ο σύγχρονος πνευματικά ασθενής άνθρωπος δεν είναι δυνατόν να θεραπεύσει πνευματικά τον συνάνθρωπο του, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την είσοδο του θεραπευτηρίου των ψυχών,
της Εκκλησίας μας δηλαδή, ώστε ο ίδιος ο ασθενής να απαλλαγεί από την ασθένεια που τον κατατρώγει δια της προσωπικής σχέσης που θα αναπτύξει με τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων ημών Κύριο Ιησού Χριστό, με τη βοήθεια φυσικά των νοσηλευτών ιερέων.

Έλεγε ο μακαριστός μοναχός Μωυσής Αγιορείτης:

Οι ιερείς της Εκκλησίας μας είναι νοσηλευτές και η Εκκλησία μας θεραπευτήριο.

Οι ιερείς πλησιά­ζουν τους ασθενείς για να τους απελευθερώσουν, να τους επαναπροσανατολίσουν, να τους ανορθώσουν δια της μετανοίας.

Συμμετέχουν όσο μπορούν στον πόνο για να τους τον απαλύνουν και να κάνουν πιο ε­λαφρύ τον σταυρό τους.

Είναι μεγάλη η παράκληση των πασχόντων όταν κατανοήσουν το νόημα του σταυρού τους

Η προσωπική άρση του σταυρού νοηματιζόμενη συντελεί στην ανόρθωση.

Βλέποντας ο ταλαιπωρούμενος και δοκιμαζόμενος άνθρωπος τη δοκιμασία του ως θεία επίσκεψη και θεία παιδαγωγία με­ταβάλλει τη στάση του, αντιμετωπίζει το πρόβλημα πολύ διαφορετικά, αν δεν γεμίζει χαρά γεμίζει πάντως ελπίδα.

Η θεία Χάρη μπορεί να οδηγήσει σε αυτή την ωριμότητα τον σκληρά δοκιμαζόμενο.

Εμείς θα πούμε τον καλό λόγο, αλλά η Χάρη του Θεού θα ολο­κληρώσει το έργο αυτό.

+μοναχός Μωυσής Αγιορείτης

πηγη





Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: "ΕΔΩ"

ΠΙΣΗΜΑΝΣΗ


Το oliiorthodoxia.blogspot.gr ουδεμία ευθύνη (με σχετική σημείωση της πηγής), εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων – απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mailoliiorthodoxia@gmail.com έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, email, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.